Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο θάνατος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στα διεθνή μέσα

Ο θάνατος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στα διεθνή μέσα

«Έφυγε» χθες το βράδυ ο σπουδαίοςΘεόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του λίγη ώρα αφού παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα σε περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.

Ο Αγγελόπουλος δεν ήταν σπουδαία προσωπικότητα μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο. Οι ταινίες τους κατέκτησαν βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ ενώ είχε αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου του Essex και του Πανεπιστημίου Nanterre στο Παρίσι.
Τα μεγάλα διεθνή μέσα αναφέρονται στο θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη αναφέροντας τη σημαντική απώλεια για το χώρο της τέχνης.
Η Huffington Post έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πορεία και το έργο του και στιςεξαιρετικές κριτικές που του είχαν γίνει από διεθνείς κριτικούς κινηματογράφου. Το αφιέρωμα κλείνει με το τρέιλερ της ταινίας «Το βλέμμα του Οδυσσέα» με το Θανάση Βέγγο και τον Harvey Kaitel.
huff

Η «Le Figaro» στο σχετικό αφιέρωμα τον χαρακτηρίζει «εμβληματική μορφή» και τονίζει ότι στις ταινίες του απεικονίζεται η ιστορία και η κοινωνία της σύγχρονης Ελλάδας πράγμα το οποίο κατάφερε ακόμα και μέσα από σιωπηλά πλάνα.
figaro

Το ABC αναφερόμενο στο τραγικό συμβάν αφού παρουσιάζει το μεγάλο έργο και τη φήμη του, δίνει πληροφορίες για την ταινία στα γυρίσματα της οποίας έχασε τη ζωή του ο Αγγελόπουλος, την «Άλλη θάλασσα» η οποία θα ήταν βασισμένη στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα της Ελλάδας.
ABC

Εξίσου εγκωμιαστικό και το άρθρο της «Le Monde» το οποίο τονίζει τις διεθνείς διακρίσεις του Έλληνα σκηνοθέτη και τα χαρακτηριστικά «σιωπηλά πλάνα του τοπίου της χώρας του».
MONDE

Αντίστοιχο δημοσίευμα έχει και η «Guardian» η οποία με πληροφορίες του Associated Press αναφέρει πως έγινε το τραγικό συμβάν και κάνει λόγο για τη φήμη και τις διεθνείς διακρίσεις του σπουδαίου σκηνοθέτη.
GUARDIAN

Δείτε το άρθρο και βίντεο αφιέρωμα στις ταινίες του .. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...