Το πρωτοποριακό gadget που μετράει την αθλητική δραστηριότητα έγινε ανάρπαστο από την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του!
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να το παρουσιάσουν οι άνθρωποι της Nike προχθές και ήδη από χθες είχε γίνει sold out στο αμερικανικό nikestore.com. Κοινώς, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε! Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη παραγωγή. Αλλά τι είναι αυτό το Nike+ FuelBand που προκάλεσε τέτοιο χαμό στο αμερικανικό Internet και εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες;
Πρόκειται για ένα περικάρπιο γεμάτο καινοτομίες. Σχεδιασμένο για να φοριέται εύκολα όλη την ημέρα, μετράει διάφορες μετρήσεις (χρόνο άσκησης, θερμίδες, βήματα), αλλά και ένα ειδικό σκορ, το «Fuel», που σας αξιολογεί ανεξαρτήτως του φύλου ή της σωματικής σας διάπλασης. Εσείς θέτετε τους στόχους και το Nike+ FuelBand, χάρη σ’ έναν αισθητήρα που μετράει την κίνηση του χεριού σας, σάς ενημερώνει για το αν τούς πετύχατε ή πόσο απέχετε.
Στο λανσάρισμα του προϊόντος βρέθηκαν και διάφοροι γνωστοί αθλητές, όπως ο Λανς Άρμστρονγκ, ο πολυνίκης ποδηλάτης του Γύρου της Γαλλίας, ο οποίος σχολίασε: «Το σπουδαιότερο στην ιδέα του NikeFuel και τουFuelBand είναι ο τρόπος με τον οποίο παρέχει πραγματικές πληροφορίες και αριθμούς ώστε να δείχνει πόσο πολλά πράγματα κάνουν οι άνθρωποι όλη την ημέρα, κάθε μέρα.  Αυτό θα κάνει τον καθένα να προκαλεί τον εαυτό του για να προσπαθεί περισσότερο και να βελτιώνει τη βαθμολογία του. Είναι ένα εργαλείο που θα δώσει κίνητρο στον κόσμο».
Για τη χρήση του Nike+ FuelBand απαιτούνται τα εξής: Υπολογιστής Macintosh ή PC με θύρα USB. και πρόσβαση στο Internet ή ένα iPhone που θα χρησιμοποιεί το App που κατεβάζετε από το AppStore δωρεάν. Η τιμή του FuelBand είναι 149 δολάρια, πράγμα που εξηγεί και γιατί εξαντλήθηκε τόσο γρήγορα. Αξίζει να δείτε πώς λειτουργεί στα βίντεο που ακολουθούν: