Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Costa Concordia: O παραλίγο Τιτανικός του 21ου αιώνα (pics+videos)




Ανάμεσά στους επιβάτες και 3 Έλληνες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους...



Επισήμως, 5 είναι τα άτομα Που έχασαν τη ζωή τους, όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής, κοντά σε νησί στην Τοσκάνη.
Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και οι αρχές εκφράζουν φόβους και για άλλους νεκρούς, ενώ ο νομάρχης της Τοσκάνης κάνει λόγο για 15 αγνοούμενους.

Ζωντανοί μέσα στην καμπίνα τους βρέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 2 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Πρόκειται για ένα ζευγάρι νεονύμφων από τη Νότια Κορέα.


Στο πλοίο επέβαιναν 3200 επιβάτες και 1000 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβάτες 1000 ήταν Ιταλοί, 500 Γερμανοί, 160 Γάλλοι και οι υπόλοιποι διαφόρων εθνικοτήτων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και 3 Έλληνες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.
Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, απέπλευσε την Παρασκευή από λιμάνι κοντά στη Ρώμη.


Την ώρα που οι επιβάτες δειπνούσαν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και ενημερώθηκαν ότι το πλοίο αντιμετωπίζει ηλεκτρολογικά προβλήματα, δήλωσε επιβάτης στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Όμως, το κρουαζιερόπλοιο είχε προσαράξει και νερά είχαν αρχίσει να εισρέουν από τα ύφαλα. Αμέσως δόθηκαν εντολές για εκκένωση του πλοίου.


Επικράτησε πανικός. Ηλικιωμένοι επιβάτες έβαλαν τα κλάματα, εκατοντάδες άτομα έσπευσαν στις σωσίβιες λέμβους, ενώ κάποιοι βούτηξαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να φτάσουν κολυμπώντας στην ακτή, η όποια απείχε περίπου 400 μέτρα.


Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από παραπλέοντα πλοία, σκάφη της ακτοφυλακής, ελικόπτερα και δύτες που βουτούσαν στη θάλασσα για να εντοπίσουν επιβάτες. Όμως, η συνεχώς αυξανόμενη κλίση που έπαιρνε το Costa Concordia καταστούσε τις προσπάθειες εξαιρετικά δύσκολες.


Οι αρχές και η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχουν προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, που βρίσκεται υπό κράτηση, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης υποστήριξε ότι το Costa Concordia προσέκρουσε σε μη χαρτογραφημένο ύφαλο.
Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καθώς οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στα νερά είναι εξαιρετικά χαμηλές.
Όπως αναφέρεται, το Costa Concordia έχει πλέον βυθιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά και ειδικευμένοι τεχνικοί από την Ολλανδία προσπαθούν να αποτρέψουν τη μόλυνση της θάλασσας από τα καύσιμα.








Πηγή        akouw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...