Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

H KΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ SIMPLY MAN ΓΙΑ ΤΟ "GONE GIRL"


Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε

‘‘Gone Girl’’

Η κριτική του Simplyman.

Το όνομα του David Fincher σε συνδυασμό με την γοητεία της Rosamund Pike και τον πάντα cool και συμπαθήBen Affleck αποτελούν assets value αυτού του project, προκειμένου να σε οδηγήσουν στη σκοτεινή αίθουσα για να απoλαύσεις ένα ακόμα αξιόλογο ψυχολογικό θρίλερ.
Ο μετρ David Fincher (Fight Club, Seven, Girl with Dragon tattoo) αναλαμβάνει να μας μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το μπεστ σέλερ της Gillian Flynn.
Η γυναίκα του Νικ Νταν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, όμως μια σειρά από στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια τον μετατρέπουν σε βασικό ύποπτο για την πιθανή δολοφονία της.
Ο Fincher δείχνει εδώ να διατηρεί εν μέρη μόνο την εξαιρετική του κινηματογραφική προσέγγιση στην αφήγηση του ψυχολογικού δράματος αλλά και να δοκιμάζει καινούργια πράγματα που κατά την γνώμη μας δεν λειτουργούν.
Ο Fincher το απλώνει, συνδέει την στυλιζαρισμένη αφήγηση της Pike με την εξέλιξη πραγματικού χρόνου , υπογραμμίζει ατυχείς σκηνές και διάλογους, κρατάει (στο 1ο μισό ) μια αργή, χωρίς λόγο ροή και πλατειάζει. Στη συνέχεια αλλάζει κεφάλαιο με ανατρεπτικούς αλλά και πάλι μακρόσυρτους μονολόγους, ανατροπές και καλογυρισμένες ατμοσφαιρικές σκηνές που σου αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον που είχε προηγουμένως χαθεί. Το βάρος της ταινίας πέφτει πάνω στην διαταραγμένη ιχνογραφία αλλά και τη γοητεία της Pike.
Η μεγέθυνση των συζυγικών σχέσεων με ακραίες εξελίξεις και με πολυεπίπεδες διαστάσεις είναι υπερβολικές και όταν οδηγούν από το ένα σοκάκι στο άλλο ακόμα και κινηματογραφικά κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
stars2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...