Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πόρισμα – καταπέλτης καίει την Καρφούρ – Μαρινόπουλος!




Η εταιρία Καρφουρ – Μαρινόπουλος κατηγορείται,
σύμφωνα με πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ, για συμμετοχή σε...
κύκλωμα Καρουζέλ ώστε με την έκδοση εικονικών τιμολογίων να μην αποδίδει ΦΠΑ στο ελληνικό δημόσιο για την χρήση των ετών 2007-2008.
Σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα αποκαλύπτεται ένα πολυδαίδαλο σύστημα αποφυγής καταβολής του ΦΠΑ , με φερόμενη ως πρωταγωνίστρια την εταιρία Orbicom , η οποία εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.
Το πόρισμα αναφέρεται σε απάτη τύπου Καρουζέλ , η οποία αφορά συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. (στις οποίες χρεώνεται ο ΦΠΑ) που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Ως μια από τις εταιρίες στις οποίες καταλήγει η έρευνα εμφανίζεται στο πόρισμα η Καρφούρ Μαρινόπουλος για την οποία το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μια από τις επιχειρήσεις προς τις οποίες εξέδιδε η «Ορμπικομ Αε» τα εν λόγω εικονικά τιμολόγια είναι και η Καρφουρ – Μαρινόπουλος στις χρήσεις 2007-2008 με συνολικές πωλήσεις καθαρής αξίας 894.421,81 ευρώ πλέον ΦΠΑ 169.940,28 ευρώ….
Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη πλευρά της εταιρίας!
prionokordela.gr 



                                                          Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...